Voordelen van populieren multiplex in huis

populieren multiplex

Populierenhout is een kostbare, natuurlijke, hernieuwbare, duurzame, herbruikbare en recyclebare hulpbron die natuurlijke bossen ontlast door te voldoen aan de marktbehoeften. Een van de bekendste producten die van de populierenboom wordt vervaardigd, is populieren multiplex.

De meest interessante eigenschappen van populierenhout zijn de lichtheid, de lichte kleur, de grote homogeniteit en het gemak van bewerking. Tegenwoordig is populier de belangrijkste soort die wordt gebruikt bij de productie van multiplex in verschillende Europese landen, zoals Spanje, Frankrijk, Italië en Hongarije. Er is een toenemende vraag hiernaar in industrieën met een hoge toegevoegde waarde, zoals die welke zich gespecialiseerd hebben in de productie van recreatievoertuigen en treinen of zelfs in de nautische constructie waar het wordt gebruikt voor decoratie en interieurinrichting, maar ook in de productie van meubels.

populieren multiplex

Populieren multiplex is kneedbaar, resistent en flexibel en heeft diverse toepassingen: meubels, keukens, muren, campers en caravans, enz. Het is een uitstekend materiaal voor het afdekken van vloeren, plafonds en wanden en geveloppervlakken. De kwaliteit van het materiaal maakt het ook mogelijk om het te gebruiken bij de vervaardiging van meubels. Drielaags populieren multiplex heeft vlakken verbonden met een enkel centraal blad. De diktes kunnen identiek zijn of de kern kan dikker zijn om de balans van het paneel te verbeteren. Het wordt normaal gevonden in diktes van 3 en 4 mm, meer zelden in hogere diktes. Meestal wordt het gebruikt voor ladebodems en kastruggen, sierlijsten, stijlen of flitsen.

Meerlagig multiplex van populierhout heeft een kern met een oneven aantal vellen. De dikte van elk vel kan identiek zijn aan die van de andere, maar die met de vezels georiënteerd in de breedterichting kunnen dikker zijn. Dit zorgt ervoor dat het board zowel in de lengte als breedte dezelfde stijfheid heeft. Door zijn stabiliteit en relatieve lichtheid is deze triplexsoort een uitstekend materiaal voor het maken van meubels. Er is ook een multiplex waarin de vezels van alle lagen in dezelfde richting zijn georiënteerd. Deze populieren multiplexplaat wordt bijna uitsluitend gebruikt voor de zijkanten van de laden of andere soortgelijke toepassingen, waar een lang, smal stuk de trekspanning in slechts één richting moet weerstaan.